Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • wpsadmin1
  • wpsadmin1

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την εταιρία ΟΤΕ RURAL SOUTH ΑΕΕΣ (Data Privacy Notice)
 
Μαζί μας τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι ασφαλή.
Εμείς, στην ΟΤΕ RURAL South, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πόσο σημαντικά είναι για εσάς τα προσωπικά δεδομένα. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε πως θα τα επεξεργαστούμε νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια.
 
  1. Τι είναι τα προσωπικά μου δεδομένα;
    Με τον όρο προσωπικά δεδομένα εννοούμε κάθε πληροφορία που σας αφορά και μέσω αυτής μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε. Η αναγνώριση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε μέσω μιας συγκεκριμένης πληροφορίας είτε μέσα από έναν πιθανό συνδυασμό πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας. 
    Ο τρόπος που τα επεξεργαζόμαστε ρυθμίζεται αυστηρά από τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), αλλά και από ειδική νομοθεσία που ρυθμίζει την επεξεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Οδηγία 58/2002), η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με τον Ν. 3471/2006.
    Βρείτε τη σχετική νομοθεσία εδώ!.
     
  2. Τι είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων; 
    Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάθε είδους πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται στα προσωπικά σας δεδομένα ή σε ομάδες προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διαγραφή, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινοποίηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή τους.
     
  3. Ποιοι είμαστε; 
    Εμείς, η εταιρεία ΟΤΕ RURAL South είμαστε ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού ανάπτυξης και διαχείρισης ευρυζωνικών υποδομών με αντικείμενο την παροχή ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε “Λευκές” αγροτικές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας  , με έδρα το Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας, αρ. 99.
    ​Η Εταιρεία ΟΤΕ RURAL South έχει επιλέξει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Privacy Officer). Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας: 
    • τηλεφωνικά, καλώντας στο 2106116181
    • ηλεκτρονικά, μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@oteruralsouth.gr 
       
  4. Ποιες κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και για ποιο σκοπό; 
    Για την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης ή/και πληροφόρησης των κατοίκων των “λευκών” περιοχών που εξυπηρετούμε, συλλέγουμε από το web site www.oteruralsouth.gr επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε:
    Όνομα, Επώνυμο/Επωνυμία, διεύθυνση, σταθερό ή/και κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail επικοινωνίας. 
     
  5. Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
    Η ΟΤΕ RURAL South διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως αυτά αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επικοινωνία μας. Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται το μέγιστο για 12 μήνες από την ημερομηνία της ολοκλήρωσης.
  6. Η OTE RURAL South θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα και για άλλους σκοπούς;
    Η OTE RURAL South δεν θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς πέρα από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση που η OTE RURAL South επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για άλλους σκοπούς, θα το κάνει μόνον αφού σας ενημερώσει σχετικά και λάβει τη σαφή συγκατάθεσή σας.
  7. Ποιοι είναι οι αποδέκτες και για ποιο σκοπό τους διαβιβάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ;
    Αποδέκτες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να είναι τρίτες εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών λιανικής που συνεργάζονται με την OTE RURAL South για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στις “λευκές” περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η OTE RURAL South, οι οποίες ακολουθούν τους κανόνες επεξεργασίας και τις απαιτήσεις ασφάλειας που ορίζει η OTE RURAL South. Η διαβίβαση δεδομένων αφορά μόνο σε περιπτώσεις περαιτέρω τεχνικής υποστήριξης (π.χ. για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων). Τα δεδομένα που ενδέχεται να διαβιβαστούν περιλαμβάνουν:
     
    • Ονοματεπώνυμο
    • Διεύθυνση
    • τηλέφωνο επικοινωνίας
    • e-mail επικοινωνίας
    ​​Πέραν των παραπάνω αποδεκτών η OTE RURAL South δεν αποκαλύπτει, δεν επεξεργάζεται και δεν δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η κοινοποίηση/διαβίβαση τους επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  8. Ποια είναι τα δικαιώματα σας ως χρήστη της υπηρεσίας, σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;
    Έχετε το δικαίωμα υποβολής αιτήματος στην OTE RURAL South για:
    • Πρόσβαση και διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν.
    • Διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας.
    • Περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας.
    • Εναντίωση στην επεξεργασία των δεδομένων σας.
    • Φορητότητα των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, δηλαδή το δικαίωμά σας να λάβετε τα δεδομένα σας σε κατάλληλο μορφότυπο, ώστε να είναι εφικτή τεχνικά η διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  9. Τι είδους μέτρα εφαρμόζονται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;
    H OTE RURAL South λαμβάνει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.
    Διαθέτει, επίσης, Πολιτικές και Διαδικασίες Ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Ως μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, έχει υιοθετήσει τους Εταιρικούς Δεσμευτικούς Κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη διαβίβαση δεδομένων μεταξύ των εταιριών του Ομίλου. Το πλήρες κείμενο των BCRP μπορείτε να το βρείτε εδώ:
  10. Άλλα θέματα 
    Η OTE RURAL South δεν φέρει ευθύνη για τυχόν διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων από την εκ μέρους σας κοινοποίηση μέσα από σελίδες τρίτων ή άλλων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.
    Η OTE RURAL South δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης, ελέγχου ή επεξεργασίας των δεδομένων και του περιεχομένου σας. Κατ' εξαίρεση, πρόσβαση σε αυτά δύναται να αποκτήσουν εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι ή τρίτοι συνεργάτες της OTE RURAL South, έπειτα από αίτημα και με την συναίνεση σας, για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων ή την τεχνική υποστήριξη της υπηρεσίας που παίρνετε, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί και δεσμεύονται αναφορικά με την υποχρέωσή τους για τήρηση της εμπιστευτικότητας, καθώς και για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
    Οι όροι που αφορούν στην ορθή χρήση της Υπηρεσίας συνεχίζουν να σας δεσμεύουν και μετά την καταγγελία της παρούσας και για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε δικαίωμα πρόσβασης στο περιεχόμενο σύμφωνα με το άρθρο 9.2 ανωτέρω.